ادبیات کودکانه عرصهای برای بازتاب گفتمانها و نگرشهایی است که بنابر ضرورت جهت ارتباط با کودکان و آموزش مفاهیم اخلاقی- تربیتی به وجود آمده است. پذیرش این نوع ادبی در کشورهای مختلف بهویژه کشورهای عربی، شاعران و نویسندگان بسیاری را دعوت به سرودن و نگارش در این زمینه نموده است. بخشی از این نوع ادبیات، شعرسرایی است که مخاطبان آن در سنین حساس هستند و آگاهی خاصی از سوی شاعر در ارتباط با این قشر انتظار میرود تا متناسب با سطح و فهم آنان شعرسرایی نماید. اساساً شعر و ادبیات با توجه به حیطه گسترده و ابعاد گوناگون آن بهعنوان یکی از ابزارهای تربیتی نقش مهمی در تربیت اجتماعی کودک و نوجوان ایفا میکند و ازآنجاییکه ادبیات، با گرایش تعلیمی و آموزشی خود اشباع کننده روح کنجکاو و پرسشگر کودک، در زمینه شناخت و کشف پدیدههای محیط و جامعه است، بهترین روش برای شکل دادن به شخصیت خردسال و آماده کردن او برای بزرگسالی است.ازجمله کشورهای عربی که در زمینه ادبیات کودک خوش درخشیده، قطر است که دراینبین شاعران و نویسندگان گرانقدری در این عرصه تقدیم کرده است. از آن جمله حصه العوضی که با سرودن بیش از ده دیوان شعری و بالغبر بیستوپنج اثر نثری بهعنوان پیشگام شعر و ادب کودک به شمار میآید. نوشتار حاضر با هدف بررسی عناصر بنمایهی آموزههای مهم تربیتی و دینی و اجتماعی در شعر کودک و نوجوان حصه العوضی شاعرهی مشهور قطری، بر اساس روش توصیفی-تحلیلی بوده که شاعر، با استفاده از تکنیک زبانی آسان و روان، مضامین تعلیمی و آموزشی را در سطوح مختلف دینی، اجتماعی، اخلاقی و هویت ملی برای نونهالان و کودکان و نوجوانان قطری تبیین کرده است.
باوی, عبدالحسین. (1401). زیباشناختی درونمایههای شعرکودکونوجوان قطری- نمونه پژوهش- شعر حصه العوضی. پژوهش در آموزش زبان و ادبیات عرب, 4(1), 25-45.
MLA
عبدالحسین باوی. "زیباشناختی درونمایههای شعرکودکونوجوان قطری- نمونه پژوهش- شعر حصه العوضی", پژوهش در آموزش زبان و ادبیات عرب, 4, 1, 1401, 25-45.
HARVARD
باوی, عبدالحسین. (1401). 'زیباشناختی درونمایههای شعرکودکونوجوان قطری- نمونه پژوهش- شعر حصه العوضی', پژوهش در آموزش زبان و ادبیات عرب, 4(1), pp. 25-45.
VANCOUVER
باوی, عبدالحسین. زیباشناختی درونمایههای شعرکودکونوجوان قطری- نمونه پژوهش- شعر حصه العوضی. پژوهش در آموزش زبان و ادبیات عرب, 1401; 4(1): 25-45.